Forside
CV
Stamtræ
Nøgletalsdatabasen
Blanketsystemet
Kontakt
Links
Log ind

Blanketsystemet

Blanketsystemet er et meta-data baseret system til html blanketter/skemaer/skærmbilleder. Alle Undervisningsministeriets indberetningssystemer er bygget oven på blanketsystemet, og i UNI-C er institutionsregistret og administration af nøgletalsdatabasen bygget oven på blanketsystemet.

Blanketsystemet er bygget oven på PL/SQL Web Toolkit ligesom nøgletalsdatabasen. Dvs. Oracle og pl/sql. Kernen består af ca. 18.000 linier pl/sql kode. Se også teknik under nøgletalsdatabasen.

I systemet indtastes meta-data vedr. skemaer, record, felter og værdi-lister. Der er mulighed for multi-row og master/detail skærmbilleder i flere niveauer. Ud fra meta-data genereres der default html skærmbilleder, og disse default html skærmbilleder kan erstattes af egne layouts. Dvs. seperation af funktionalitet og layout. Aktuelle felt værdier indsættes i html layout via specielle tags. Derudover er der mulighed for at tilføje stored pl/sql procedure til validering, dynamiske lister og html, ekstra knapper, ændret opstart og meget andet.

Således får man som udvikler en masse database funktionalitet forærende og har stadigvæk stor frihed til at designe egne skærmbilleder. Det er let at opdele pl/sql og html arbejdet samt at tilføje ekstra funktionalitet.

 
-    Jan-Roslind.dk    -